Svi gradovi
Da li želiš da vidiš ponude za:

Svi gradovi

Svi gradovi

Beograd Novi Sad Drugi grad
Da li želiš da vidiš ponude za
Pozovite nas
Pon-Pet: 09:00 - 17:00
Svi na mapi
Kategorije  
0
0

Recept za puslice

Mislim da su puslice omiljeni slatkiš svakog deteta. Kao mali smo se otimali ko će uzeti poslednju sa stola.
Moja nana ih je mutila sa dve viljuške. I dalje mi je misterija kako joj je to išlo za rukom. Tetka Ljilja ih je mutila onom spiralnom žicom. Ja sam ipak za mikser.


Dugo sam pravila puslice na sledeći način:
Na jedno belance dve kašike kristal šećera mutite 5 minuta, a zatim dodate 50g ušpinovanog šećera, onako gusto, kao slatko.
Šećer sa malo vode stavite da vri u šerpi. Kada bude baš gusto, sipajte po malo u ono belance koje ste mutili sa kristal šećerom. Sada sve zajedno mutite još 5 minuta i na kraju dodajte kašiku sirćeta.
Dakle, ako pravite puslice od 4 belanceta, trebaće vam 8 kašika šećera i još 200g šećera za špinovanje.

Druga verzija je sledeća:
120g belanaca
250g kristal šećera
Mutite žicom na pari (šerpa sa vodom, pa u nju druga šerpa ili staklena činija u kojoj su belanaca sa šećerom) To mutite na pari dok se šećer ne otopi. Probajte da provučete kroz prste i ako ne osećate šećer, znači da se otopio.
Više ne treba da budu belanaca na pari, sada sledi mućenje. Naravno, mikserom. Mutite 10 minuta i dobićete fenomenalan šam. Na kraju dodajte 1 kašiku sirćeta.
Puslice oblikujte kako vam je volja. Od ove mase možete praviti i koricu za Pavlovu tortu. Otavljajte ih u pleh obložen peki papirom. Pecite na 90 stepeni, 2 sata. Bilo bi dobro da se rerna malo odškrine ili da se stavi varjača, da ne može da se zatvori skroz. Ko ima, može da ih suši i u dehidratoru, ali nešto duže nego u rerni.

Uživajte u krckanju ove poslastice!


Fotografije